Programok / Látnivalók
Babusgató állatsimogató és állatpark Zeteváralján

A parkban a gyerekek és felnőttek testközelbe kerülhetnek az állatokkal, megérinthetik, megsimogathatják őket. Nagyon sok esetben terápiás jellegű is lehet az állatokkal való érintkezés, hiszen jótékony hatással van a testi és lelki egészségünkre. Az idelátogatók megismerkedhetnek a háztáji állatokat, illetve néhány egzotikus fajjal is, a gyerekek kipróbálhatják a lovaglást is a gyönyörű pónilovainkon.

Skivarsag – Varsági sípálya

Székelyföld elsőszámú ülőliftes sípályája Székelyvarság szívében.
Pálya adatai a következők:
·felvonó hossza 840 méter
·magasság 970-1170 méter
·hosszúság 1050 méter
·szintkülönbség 161 méter
Nehézségi fok: haladó; besorolás: piros.

SkiGyimes - Bobpálya

A csodálatos Gyimesek völgyében, Csíkszeredától 30 km-re az Erdélyt Moldvával összekötő DN12A-s út mentén, a Tatros folyó völgyében található. A SKIGYIMES komplexum két sípályával és egy bobpályával rendelkezik:
- kék sípálya 800 méter hosszú
- piros sípálya 700 méter hosszú
- nyári-téli bobpálya 1300 méter hosszú

KayaKing a Zetelaki víztározón

Légy a saját vízi élményed vezetője! Fedezd fel a Zetelaki gát vizét a saját tempódban a KayaKing kölcsönző új kajak és SUP álló eveződeszkáival.
Halássz, sportolj, jógázz SUPon vagy élvezd a napsütést a gát közepén.

Hargita Outdoor

A Hargita Outdoort egy csapat lelkes természetbarát sportoló alapította, akik otthonosan mozognak a Hargita Régió hegyein, ismerik annak állat- és növényvilágát. A csapat küldetése Európa egyik legnagyobb érintetlen erdőségének - közös természeti örökségünknek - bringázás, síelés vagy sétálás közben történő környezettudatos bemutatása. Biciklis, bakancsos, síléces vagy hótalpas túrák során varázslatos tájakon át kalauzolják a kalandra vágyókat.

Látogatás és kóstoló az Igazi Csíki Sör Manufaktúránál

Csíkszentsimonban, a Csíki Sör Manufaktúra telephelye minden héten hétfőtől szombatig várja a látogatókat, akik bepillantást szeretnének nyerni a sörgyártás titkaiba sörkóstolással egybe vetve. 
Ahhoz, hogy a sör jól essen, meg kell vetni neki az ágyat. Ezért étkezési lehetőség is van. Hagyományos sörhöz hagyományos székely ételek.

Balu kalandpark

Mesébe illően szép természeti környezetben, a Keleti-Kárpátok csúcsainak ölelésében, a hargitai fenyvesek között található az ország egyik legrégebbi kalandparkja, a Balu Kalandpark. Drótkötélpályája 985 méter hosszú, melyből 350 méter egy tó felett vezet át.A különböző nehézségi fokozatú 11 pálya összesen 190 játékelemmel és ugyanannyi fára felépített állomással rendelkezik, összesen pedig másfél hektárnyi területet fed le. A kalandvágyó látogatóknak életkortól függetlenül egyszerre lesz részük szórakozásban, adrenalinban, aktív pihenésben, valamint egy feledhetetlen élményben.

Medveles Zeteváralján

Zeteváralján a Déság panzió felett rövid autózás után érünk el a kiindulási ponthoz. Innen rövid séta vezet a házhoz. Itt már nagyon csendben kell lenni. A ház előtti tisztáson történik a beetetés, majd 20-30 perc múlva merészkedik ki az első medve család. Nagyon félénkek, minden kisebb neszre elmenekülnek, majd újra kijönnek. Átlagosan 10-15 medve látható egy este alatt. 

Madarasi Hargita

A Madarasi-Hargita a Hargita-hegység és Székelyföld legmagasabb hegycsúcsa, valamint üdülő- és kirándulóközpont, 31km-re található a panzióntól.

Gyilkos-tó

A Gyilkos-tó az ország területén található egyik legnagyobb természetes torlasztó, amely a Békás-szoros és a Nagyhagymás Nemzeti Park része. A tó egy hatalmas esőzés következtében a Gyilkos-hegy egyik részének a Cohárd tömbjének irányába való lecsúszásával keletkezett 1837-ben, miután ez a darab elzárta a Békás-patak völgyét.

A varsági Csorgokő Vízesés

Székelyvarság erdejében, a Nagykút-patakon található a Csorgókő-vízesés. A hét forrásból gyarapodó patak vize 7 méter magasból hull alá, ennek gyümölcse egy gyönyörű kétlépcsős vízesés. Innen aztán a Nagykút-patak vize a Nagy-Küküllő felé veszi útját, amelynek egyébként baloldali mellékfolyója.

Parajdi sóbánya

A Parajdi sóbánya hatékony klímája mindenki számára megfelelő kikapcsolódás, de nem titok, hogy van néhány betegség is, melyre kifejezetten jótékony hatással van a sóbányában való tartozkodás.
Az egészséges embereknek segít ellazulni, széppé tenni a bőrüket, relaxálni, felüdülni.A földalatti látogatási szint az „50-es Szinten” működik, amely 120 m mélyen helyezkedik el a felszínhez viszonyítva. 

Jézus szive kilátó

A Jézus szíve kilátó egy Jézust ábrázoló műalkotás Farkaslaka, Székelyszentlélek és Bogárfalva falvak határában, a Romániához tartozó Székelyföldön, Hargita megyében. A 958 méter magas Gordon-tetőn elhelyezkedő szobor kilátóként is funkcionál, 47km –re a panziótól.

Zeteváraljai víztározó

Fedezd fel a Zetelaki gát vizét a kölcsönözhető kajak és SUP álló eveződeszkáival, de akár halássz, sportolj, vagy élvezd a napsütést a vízparton.

Mini Erdély park

Járd körbe Erdélyt egyetlen nap alatt! A Mini Erdély Park Románia egyetlen multikulturális, tematikus makettparkja, amelyben Erdély legfontosabb történelmi épületeinek kicsinyített mását tekinthetik meg az érdeklődők. A park Szejkefürdőn, Székelyudvarhely határában található.

Farkaslaka - Tamási Áron sírja és emlékháza

Farkaslaka a székely nép legnagyobb írójának, Tamási Áronnak szülőhelye. Itt található az író emlékháza, sírja, illetve egy, az emlékét őrző emlékmű is. Az emlékház egy több mint 150 éves épület, mely az író szülői háza is egyben.

  • Telefonszám

    0757102686
  • E-mail cím

    office@urusossziklakert.ro
  • Cím

    Oroszhegy, 287. szám Hargita megye